
Jadłospis 2300 kcal
Dzień 1
śniadanie / Brunchetta z serem i pomidorem
- bułka graham- 90g,
- ser mozzarella – 90g,
- oliwa z oliwek – 0,5 łyżeczki,
- pomidor – 60g
- bazylia – szczypta,
- sól, pieprz – szczypta
Sposób przygotowania:
pokrój pomidora i ser w cienkie plastry, skrop oliwą i posyp przeprawami, Bułkę pokrój w plastry i możesz podgrzać na grzanki.
2 śniadanie/ Deser lub koktajl
- jogurt typy greckiego 2% – 140g,
- jabłko – 150g,
- pomarańcza – 240g,
- masło orzechowe -10g,
Sposób przygotowania :
wszystko dokładnie zmiksować, możesz również dodać wody.
Obiad:/ Kurczak w cukini z ryżem
- filet z kurczaka – 150g,
- ryż Basmatti – 100g
- cukinia – 150g
- oliwka z oliwek – 1 łyżeczka,
- tymianek – szczypta,
- sól, pieprz – szczypta,
Spoób przygotowania:
Filet przyprawiamy i kroimy cukinię, Umieszczamy mięso z cukinią w rękawie do pieczenia.Przed zawiązaniem rękawa dodajemy do środka pół szklanki wody. Pieczemy przez ok.40 min w 180st. Podajemy z ryżem.
Kolacja: / Kaszka Kuskus z fasolką i łososiem
- kasza kuskus – 90g,
- fasola czerwona, konserwowa – 40g,
- łosoś wędzony – 100 g
- sól – szczypta,
- bazylia – szczypta,
Sposób przygotowania:
Kaszkę kuskus zalać wrzątkiem. po 5 min wymieszaj z przyprawami, ostudź. Dodaj fasolę i łososia