Jadłospis 2300 kcal

Dzień 1

śniadanie / Brunchetta z serem i pomidorem

  • bułka graham- 90g,
  • ser mozzarella – 90g,
  • oliwa z oliwek – 0,5 łyżeczki,
  • pomidor – 60g
  • bazylia – szczypta,
  • sól, pieprz – szczypta

Sposób przygotowania:

pokrój pomidora i ser w cienkie plastry, skrop oliwą i posyp przeprawami, Bułkę pokrój w plastry i możesz podgrzać na grzanki.

2 śniadanie/ Deser lub koktajl

  • jogurt typy greckiego 2% – 140g,
  • jabłko – 150g,
  • pomarańcza – 240g,
  • masło orzechowe -10g,

Sposób przygotowania :

wszystko dokładnie zmiksować, możesz również dodać wody.

Obiad:/ Kurczak w cukini z ryżem

  • filet z kurczaka – 150g,
  • ryż Basmatti – 100g
  • cukinia – 150g
  • oliwka z oliwek – 1 łyżeczka,
  • tymianek – szczypta,
  • sól, pieprz – szczypta,

Spoób przygotowania:

Filet przyprawiamy i kroimy cukinię, Umieszczamy mięso z cukinią w rękawie do pieczenia.Przed zawiązaniem rękawa dodajemy do środka pół szklanki wody. Pieczemy przez ok.40 min w 180st. Podajemy z ryżem.

Kolacja: / Kaszka Kuskus z fasolką i łososiem

  • kasza kuskus – 90g,
  • fasola czerwona, konserwowa – 40g,
  • łosoś wędzony – 100 g
  • sól – szczypta,
  • bazylia – szczypta,

Sposób przygotowania:

Kaszkę kuskus zalać wrzątkiem. po 5 min wymieszaj z przyprawami, ostudź. Dodaj fasolę i łososia